Hleb sa belim lukom i puterom – Savršen recept za hrskavi užitak
Ako volite aromatičan, hrskav i sočan dodatak obrocima, hleb sa belim lukom i puterom je pravi izbor za vas. Ovaj klasik italijanske i mediteranske kuhinje osvojiće vas jednostavnošću pripreme i bogatstvom ukusa. Savršen je kao prilog uz testenine, supe, roštilj ili kao samostalna grickalica.
U nastavku otkrivamo najbolji recept za savršen hleb sa belim lukom i puterom.
![]() |
Hleb sa belim lukom i puterom - Savršen recept za hrskavi užitak |
Zašto ćete obožavati ovaj recept?
Brza priprema – Gotov za manje od 20 minuta
Minimalni sastojci – Sve što vam je potrebno verovatno već imate kod kuće
Savršen balans ukusa – Kombinacija hrskavog hleba, aromatičnog belog luka i bogatog putera je neodoljiva
Sastojci:
1 baget ili ciabatta
100 g putera (omekšalog)
3-4 čena belog luka (sitno iseckana ili izrendana)
1 kašika svežeg peršuna (sitno seckanog)
So i biber po ukusu
30 g parmezana (opciono, za bogatiji ukus)
Uputstvo za pripremu:
Priprema putera sa belim lukom – U činiji pomešajte omekšali puter, sitno iseckan beli luk, peršun, so i biber. Ako želite dodatni sloj ukusa, dodajte rendani parmezan.
Priprema hleba – Baget ili ciabattu presecite po dužini. Ravnomerno rasporedite pripremljeni puter sa belim lukom po presečenim delovima hleba.
Pečenje – Stavite hleb na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-12 minuta, dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav.
Serviranje – Ostavite da se malo prohladi, zatim isecite na kriške i poslužite uz omiljena jela.
Saveti za najbolji hleb sa belim lukom:
Koristite kvalitetan puter – Pravi maslac daje bogatiji ukus.
Dodajte sir – Parmezan ili mocarela će učiniti hleb još ukusnijim.
Eksperimentišite sa začinima – Sušeni origano, bosiljak ili čili pahuljice mogu uneti dodatnu aromu.
Kako čuvati i podgrejati?
Ako vam ostane hleba, možete ga čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 2 dana. Da biste ga ponovo zagrejali, stavite ga u rernu na 180°C na 5 minuta ili u tiganj na srednju vatru.
Zaključak
Hleb sa belim lukom i puterom je savršen dodatak svakom obroku i garantovano će osvojiti sve ljubitelje hrskavih delikatesa. Probajte ovaj recept i uživajte u svakom zalogaju!
Podelite svoje iskustvo. Ako ste isprobali recept, ostavite komentar i recite nam kako vam se dopao.
Primjedbe
Objavi komentar