Hleb sa belim lukom i puterom – Savršen recept za hrskavi užitak

 Ako volite aromatičan, hrskav i sočan dodatak obrocima, hleb sa belim lukom i puterom je pravi izbor za vas. Ovaj klasik italijanske i mediteranske kuhinje osvojiće vas jednostavnošću pripreme i bogatstvom ukusa. Savršen je kao prilog uz testenine, supe, roštilj ili kao samostalna grickalica.

U nastavku otkrivamo najbolji recept za savršen hleb sa belim lukom i puterom.

Hleb sa belim lukom i puterom - Savršen recept za hrskavi užitak


Zašto ćete obožavati ovaj recept?

  • Brza priprema – Gotov za manje od 20 minuta

  • Minimalni sastojci – Sve što vam je potrebno verovatno već imate kod kuće

  • Savršen balans ukusa – Kombinacija hrskavog hleba, aromatičnog belog luka i bogatog putera je neodoljiva

Sastojci:

  • 1 baget ili ciabatta

  • 100 g putera (omekšalog)

  • 3-4 čena belog luka (sitno iseckana ili izrendana)

  • 1 kašika svežeg peršuna (sitno seckanog)

  • So i biber po ukusu

  • 30 g parmezana (opciono, za bogatiji ukus)

Uputstvo za pripremu:

  1. Priprema putera sa belim lukom – U činiji pomešajte omekšali puter, sitno iseckan beli luk, peršun, so i biber. Ako želite dodatni sloj ukusa, dodajte rendani parmezan.

  2. Priprema hleba – Baget ili ciabattu presecite po dužini. Ravnomerno rasporedite pripremljeni puter sa belim lukom po presečenim delovima hleba.

  3. Pečenje – Stavite hleb na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-12 minuta, dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav.

  4. Serviranje – Ostavite da se malo prohladi, zatim isecite na kriške i poslužite uz omiljena jela.

Saveti za najbolji hleb sa belim lukom:

  • Koristite kvalitetan puter – Pravi maslac daje bogatiji ukus.

  • Dodajte sir – Parmezan ili mocarela će učiniti hleb još ukusnijim.

  • Eksperimentišite sa začinima – Sušeni origano, bosiljak ili čili pahuljice mogu uneti dodatnu aromu.

Kako čuvati i podgrejati?

Ako vam ostane hleba, možete ga čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 2 dana. Da biste ga ponovo zagrejali, stavite ga u rernu na 180°C na 5 minuta ili u tiganj na srednju vatru.

Zaključak

Hleb sa belim lukom i puterom je savršen dodatak svakom obroku i garantovano će osvojiti sve ljubitelje hrskavih delikatesa. Probajte ovaj recept i uživajte u svakom zalogaju!

Podelite svoje iskustvo. Ako ste isprobali recept, ostavite komentar i recite nam kako vam se dopao.

Primjedbe

Popularni postovi